ledna 11, 2010

(listen to your body tonight)

P. S. Eliot - Introverted Romance In Our Troubled Minds // Víceméně náladou i složením jsou často přirovnáváni k Vivian Girls, kteří na to ale přeci jen jdou špinavěji, toho hluku vrství víc. Hodný ségry a prťavej brácha, přesto ale patří jejich loňská deska Introverted Romance In Our Troubled Minds (retrospektivně hodnoceno) jak pojmenováním, tak skladbami k tomu .. no, nejskvělejšímu, co se loni tomu druhém kontinentu (a jak zpívají P. S. Eliot, kontinentu s 'west coast heart/east coast mentality') podařilo vyprodukovat. Ostatně ani to srovnávání s Pains Of Being.. - podstatně lépe oceněnými - není zas tak úplně off-topic. Snaží se naroubovat svůj buranský původ (město Alabama/prdel světa by se v lepším světě nutně muselo rýmovat) na ušlechtilé odnože, s příštím albem se budem' ohlížet, na čem že je vlastně postavený. Tak si dopřejte trochu náskok.


Vampire Weekend - Contra // Možná je třeba přiznat si to hned na začátku - Ezru Koeniga a vůbec tyhle kluky jsem nikdy v lásce nechoval, pomineme-li snad M79 a A-Punk. Totéž platí i k jejich výrazovým prostředkům, míchání snědé Afriky, tváření se akademicky odtažitě plus samozřejmě ta jejich sympatická rozpustilost, keep it easy. A Contra se nijak netváří, že by měla navázat nový, pevný vztah. Ten fajn pocit, hledá-li ho někdo, zůstává, upgraduje se na pt 2. Úsměv od ucha k uchu a pot v podpaždí. Obecně nechápu, proč zrovna oni. V čem je schovaný ten rozdíl, co se přede mnou nějak podezřele umně autošifruje. Vampire Weekend < Contra

Adam Green - Minor Love // O Adamu Greenovi jsem poprvé slyšel snad prostřednictvím nějakýho prehistorickýho Rock'n'Popu. Pak něco ve smyslu proč bulet, když seš voe na střední, že jo. Docela mě překvapuje, že on Adam bulí pořád, akorát mý preference a sympatie se trochu posunuly, když to trochu přeženu, tak snad od nějakejch Red Hotů, takže jsme klasicky obkroužili kruh, setkání vol. 2. Setkání po letech. Dá se na něm zjistit, že Minor Love se povedla. 'I don't think I'll be ever ready for you' se naštěstí nenaplnilo, co víc si přát - Adama Greena v jedenácté dimenzi asi ne, viď. V dnešní době přijít o nepravidelnou dávku kvalitních medikamentů není záviděníhodný, naopak. Mezi pořádně obodovaný plusy by se měl zařadit i ten jeho nadhled, co se tak přezíravě culí z každý dvouminutový položky na seznamu. Nic ale nedokáže zakrýt to, že je to špatnej actor, ten Adam Green. What makes him act so bad?

Žádné komentáře: